Director Firme Gazduire web Romania - Web Design - Comert electronic - Afaceri Online Romania - Servicii Internet

 

 

Home

Director

eShops

 Articole

 Linkuri

  Adauga: Firma | Link | Articol  

  Cauta: Gazduire | Produs | Articol  

> Articole > Software > Se apropie sfarsitul Internet Explorerului si al Outlook-ului

Titlu: Se apropie sfarsitul Internet Explorerului si al Outlook-ului
Data : 2005-05-30
Descriere: Recent am fost martorii unui eveniment (ne)asteptat: browserul Internet Explorer si Outlook-ul au devenit tinta creatorilor de virusi...

Recent am fost martorii unui eveniment (ne)asteptat: browserul Internet Explorer si Outlook-ul au devenit tinta creatorilor de virusi. Un scammer a lansat un trojan care din clipa in care a patruns intr-un computer intercepteaza toate datele bancare pe care le gasesc pentru a le folosi sau vinde in scopuri - evident! - necinstite. Cand nu gasesc asemenea date cu caracter confidential, iti blocheaza browserul si devii dependent de comanda ctrl+alt+del... dar totul este in van! Numai un program antivirus destept te mai poate ajuta si dorinta de a schimba ceva.


A venit momentul schimbarii?
In ultimii ani, Internet Explorer a reprezentat una dintre cele mai importante "brese" in protectia retelelor de calculatoare. Acelasi lucru se poate afirma si despre Outlook, deoarece foloseste foarte mult motorul IE. O simpla cercetare efectuata de cativa dintre "atacatorii" care pandesc pe web, a scos la iveala numeroase metode si "unelte" cu ajutorul carora pot fi exploatate aceste vulnerabilitati. Si, daca nu se va intreprinde nimic, problema se va acutiza iar situatia tinde sa devina disperata, ba chiar poate scapa de sub control.


Riscul enorm la care sunt expusi internautii, atunci cand navigheaza pe Internet, la care se adauga folosirea acestor programe, ar trebui sa dea de gandit companiilor care detin retele de calculatoare. Poate ca a venit vremea sa se elimine aceste programe din dotarea computerelor. Si, inainte ca unii sa inceapa sa urle dupa ce au citit ceea ce am scris pana acum, ar trebui mentionat ca ideea nu imi aprtine. CERT - grupul american de securitate digitala - a facut aceasta propunere saptamana trecuta, in momentul lansarii atacului trojanului Scob. Expertii de le CERT au sugerat ca utilizatorii de computere pot fi mai putin expusi pericolelor de pe net daca vor folosi browsere alternative si alte programe de mail.


Drept este ca pentru Internet Explorer este cu mult mai usor sa gasesti un inlocuitor decat pentru Outlook. Pentru a scapa de problemele cu care risti sa te confrunti folosind IE, este suficienta o cautare pe Google sau o vizita pe "Downloads.com" si vei gasi mai multe variante, gratuite sau nu. Nu voi prezenta nici unul dintre browserele ce pot inlocui cu succes IE, pentru a nu se considera ca este vorba despre publicitate mai mult sau mai putin mascata, dar voi spune ca una dintre solutiile inteligente ar fi aceea ce a inlocui IE cu Opera sau Mozilla.


In privinta clientului de mail... parerile sunt impartite si tine de optica fiecarei companii detinatoare de retele de computere. Oricum, solutii exista, bunavointa si bani sa fie!...


Trecerea la asemenea solutii, cu grad de risc mult diminuat,
prezinta avantajul ca pot fi intretinute si supravegheate mult mai usor. Unii dintre utilizatorii par sa se adapteze din mers acestor solutii noi, iar aceia care par "conservatori", sfarsesc prin a fi convinsi ba de un coleg, ba de un prieten ca este spre binele lor sa incerce ceva nou si cu mult mai "sanatos".


Probabil ca, in clipa in care utilizatorii vor renunta sau se vor feri din start de orice versiune de IE sau Outlook, gigantul din Redmond se va trezi la realitate si va da mai multa atentie acestor puncte vulnerabile prezente in produselor lor. Cel putin asa sper! Asa ar fi normal. Pentru ca atunci cand milioane de utilizatori din lumea intreaga folosesc un anumit program, care mai are si un rol-cheie intr-o companie, nu putem decat sa speram ca, in viitor, vom beneficia de versiuni mult mai sigure care sa nu ne faca viata un iad.


Pana atunci, nu ne ramane decat speranta si posibilitatea de a schimba ceva... Poate browserul?!..


Sursa: http://www.bumerang.ro

 

WHR.RO - Director Gazduire web si Inregistrare domenii in Romania. - Contact: info (@) whr.ro .

Gazduire web | Inregistrare domenii | Web Hosting Companies