Director Firme Gazduire web Romania - Web Design - Comert electronic - Afaceri Online Romania - Servicii Internet

 

 

Home

Director

eShops

 Articole

 Linkuri

  Adauga: Firma | Link | Articol  

  Cauta: Gazduire | Produs | Articol  

> Articole > Software > Alianta Red Hat - Sun Microsystems

Titlu: Alianta Red Hat - Sun Microsystems
Data : 2005-08-07
Descriere: Parlamentul European a votat recent impotriva directivei �Computer-Implemented Inventions� (directiva de brevetare a patentelor software). Red Hat si Sun Microsystems si-au unit eforturile cu cele ale Fundatiei pentru o Infrastructur

Parlamentul European a votat recent impotriva directivei �Computer-Implemented Inventions� (directiva de brevetare a patentelor software). Red Hat si Sun Microsystems si-au unit eforturile cu cele ale Fundatiei pentru o Infrastructura Informationala Libera (Foundation for a Free Information Infrastructure FFII) pentru a obtine o victorie pentru cei care apreciaza software-ul liber si open source.

Respingerea parlamentara dovedeste nevoia de o legislatie mai buna, legislatie care trebuie sa garanteze ca software-ul insusi nu poate fi brevetat. In ciuda eforturilor sustinute de lobby din partea industriei, Parlamentul European a prezentat un exercitiu de democratie, asigurandu-se ca toti participantii au avut acces si au fost ascultati. Actiunea recenta a Parlamentului intareste nevoia de o legislatie echilibrata care sa asigure o industrie sofware competitiva in Europa.

�Acest rezultat este o victorie clara pentru comunitatea open source. Exprima dorinta clara a Parlamentului pentru o piata echilibrata, competitiva pentru industria software, care sa ofere acces egal participantilor indiferent de marimea acestora. Aceasta actiune sustine faptul ca oficialii vor sa asigure o legislatie care sa reprezinte interesele tuturor, inclusiv ale publicului si ale micilor consumatori, nu numai ale marilor organizatii� � este de parere Simon Phipps, Chief Open Source Officer la Sun Microsystems.

�Actiunile Parlamentului si eforturile prietenilor nostrii de la FFII pentru obtinerea acestui rezultat, au fost pur si simplu uimitoare�, spune, la randul sau, Mark Webbink, Consilier General Adjunct la Red Hat, Inc. �Actiunile Parlamentului afirma faptul ca aria de acoperire a patentabilitatii in legislatia propusa era prea larga si ca este mai bine sa nu avem o legislatie in acest sens decat sa avem una proasta. De asemenea se confirma faptul ca nu exista nici o legatura intre inovatie si brevetele de patentare software. Apreciem eforturile celor care au contribuit la obtinerea acestui rezultat de succes�.

Sun si Red Hat, ambele cu istorii indelungate in comunitatatea open source, au fost de aceasi parte in acest demers, lasand la o parte diferentele competitionale. Ambele companii au fost preocupate de interesele software-ului open source si au colaborat.
Sursa: http://stiri.rol.ro

 

WHR.RO - Director Gazduire web si Inregistrare domenii in Romania. - Contact: info (@) whr.ro .

Gazduire web | Inregistrare domenii | Web Hosting Companies